dimarts, 22 de setembre del 2015

Comentari de text: ''Sobre la fotografia''

Susan Sontag va néixer a Nova York el 16 de gener de 1933 i va morir el 28 de desembre de 2004. Va ser una novel·lista i assagista estatunidenca. El text comentat a continuació pertany al llibre Sobre la fotografia, el qual inclou treballs dels anys 1973, 1974 i 1977.

El tema principal del text seleccionat del llibre seria la captura d'imatges com a font de coneixement. Aquesta font de coneixement vindria donada a través del gran increment d’imatges durant els últims anys que ens envolten durant el nostre dia a dia, les quals exigeixen la nostra atenció i que ens acaben creant una gran col·lecció d’imatges del món en la nostra ment sense que nosaltres ens adonem.

Aquesta col·lecció d’imatges la podem obtenir gràcies a la fotografia. La fotografia és un conjunt d’experiències capturades pel fotògraf. Quan fotografiem el que fem és apropiar-nos del que em fotografiat establint així amb el món una relació de coneixement i de poder.

El que sí que s’ha demostrat és l’alta capacitat de subministrar la majoria de coneixements actuals per part de la fotografia respecte a la impremta. La capacitat de filtrar el món i convertir-lo en objecte mental és superior en la fotografia.

En la meva opinió l'autora exposa perfectament la importància de la fotografia com a font de coneixement i com aquesta és molt superior a la capacitat d'informar i comunicar de la impremta. Tot que el text ja tingui un cert temps, trobo que es podria aplicar perfectament en l'actualitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada