dijous, 1 d’octubre del 2015

Festival de Sant Sebastià

El passat dissabte 26 de setembre va finalitzar la 63 edició del Festival de Cinema Internacional de Sant Sebastià 2015, presentada per Aitana Sánchez-Gijón y Edurne Ormázabal.

Després que l'any passat s'emportés el principal premi a la millor pel·lícula Magical Girl, aquest any la guanyadora de la concha d'or a sigut Sparrows, pel·lícula islandesa dirigida per Rúnar Rúnarsson que tracta d'un noi de 16 anys el qual a de tornar a viure amb el seu pare a Groenlàndia d'un dia per l'altre. En aquest context el protagonista haurà d'enfrontar dos problemes: La difícil relació amb el seu pare i el retrobament amb els seus canviats amics de la infància.


Per altra banda, la concha de plata al millor director se l'ha emportat Joachim Lafosse per la pel·lícula Les Chevaliers Blancs, la qual tracta sobre l'operació dirigida pel president de l'ONG Jacques Arnault per treure de Chad a 300 orfes víctimes de la guerra civil i entregar-los als francesos que han tramitat sol·licituts d'adopció. En aquest context, la periodista Françoise Dubois és invitada a acompanyar-los i fer una cobertura. Ràpidament es veurà submergida en la brutal realitat d'un país en guerra i haurà d'enfrontar els límits de la intervenció humanitària.


També es va emportar el premi a la millor actriu la cubana Yordanka Ariosa amb una increïble interpretació a la pel·lícula El Rei de l'Havana, pel·lícula que ens fica en la pell de Reinaldo, una persona que s'acaba de fugar d'un correccional i tracta de sobreviure als carrers de l'Havana de finals dels anys 90.


La sorpresa més gran d'aquest festival ha sigut el premi a millor actor, el qual va ser doble pels protagonistes de Truman: Ricardo Darin i Javier Cámara. La pel·lícula tracta de dos amics de la infància que es retroben anys més tard quan ja són adults. Passen uns dies inoblidables junts, ja que pot ser l'última vegada que és vegin.


Per finalitzar, el premi especial del Jurat i el premi a la millor fotografia se'ls ha emportat Evolution. Evolution ens explica la història de Nicolas, un adolescent que viu en una illa habitada només per dones i nois, on aquests últims són víctimes de misteriosos experiments mèdics.


Per finalitzar m'agradaria fer especial menció al premi al millor guió, el qual se l'han emportat els germans Jean Marie Larrieu i Arnaud Larrieu per la pel·lícula 21 Nuits Avec Pattie, la qual ens ficarà en la pell de la Caroline, una dona que esta organitzant el funeral de la seva mare que ha mort al la seva casa dels Pirineus. La pel·lícula dóna un gir inesperat quant de cop i volta el cadàver desapareix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada