dimarts, 1 de març del 2016

Oscars 2016

El passat 28 de febrer es va celebrar la gala número 88 dels Oscars. Tot i que la majoria de persones només s'han informat del premi a la millor pel·lícula i al millor actor, en aquest article repassarem gran part dels guardons que es van entregar en l'entrega de premis cinematogràfics més representativa.

Els premis van ser els següents:

Premi a la millor pel·lícula: Spotlight




Premi al millor director: Alejandro González Iñárritu (The Revenant).



Premi a la millor actriu: Brie Larson (La habitación).


Premi al millor actor: Leonardo DiCaprio (The Revenant).



Premi a la millor actriu de repartiment: Alicia Vikander (La chica danesa).


Premi al millor actor de repartiment: Mark Rylance (El puente de los espías).



Premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa: El hijo de Saúl.


Aquests van ser els principals premis que es van entregar als Oscars, però... Quines conclusions personals trec d'aquesta famosa gal·la? 

La primera, la qual està en boca de tots, és el premi al millor actor, el qual va ser entregat a Leonardo DiCaprio. Igual que la majoria (que se'm perdoni la falta d'originalitat), opino que se'l mereixia, però no per aquesta pel·lícula, ja que no l'he vist i no puc aportar la meva opinió, sinó un premi més aviat simbòlic per la seva carrera. Personalment vaig trobar un insult que no se l'emportés amb El lobo de Wall Street, ja que el paper que representa en aquesta pel·lícula és extraordinari, amb uns discursos que et deixen sense paraula. Se'm podria rebatre argumentant que va tenir una competència molt forta el 2014 amb el gran Christian Bale  a American Hustle, i segurament seria un bon argument, però hi ha hagut moltes pel·lícules com, per exemple, Shutter Island, on se'l mereixia sense cap tipus de dubte.


                                         Christian Bale (American Hustle)


Un altre aspecte que em va sorprendre va ser que la nova pel·lícula de Mad Max Fury Road s'emportés un total de sis premis, encara que la majoria siguin secundaris, sí que és cert que la majoria de pel·lícules d'aquest estil (les quals no acostumen a agradar a tothom) no acostumen a emportar-se molts premis. Sobre la pel·lícula he escoltat molt bones crítiques. Dic escoltat perquè aquesta tampoc l'he vist (sí, és una mica trist no tenir temps per escapar-se al cine), però m'alegra sentir que està al nivell de la segona de la trilogia dels vuitanta, ja que és la que més em va agradar i m'agradaria treure'm el mal sabor de boca que em va deixar la tercera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada